Zwanger/geboorte

Zwangerschaps-, geboorte en newbornfotografie

Soms, ja soms zou ik graag de tijd heel even stop willen zetten. Om nog even ietsje langer te kunnen genieten van dat ene speciale moment. Ken je dat gevoel ook? Dat ene speciale moment dat je wilt koesteren en wilt vasthouden om nooit meer te vergeten hoe het voelt. Met mijn fotografie zetten we de tijd eventjes stil en leggen we die bijzondere momenten vast. Of het nou je zwangere buik is waar een nieuw leven in groeit, of je pasgeboren baby. Samen leggen we de herinnering vast, zoals jij dat wilt.

Dit kan in mijn studioruimte maar ook gewoon bij jou thuis. Voor een zwangerschapsshoot kunnen we ook samen op pad en de foto’s buiten maken, bijvoorbeeld lekker in het bos of op een stoere industriële locatie. Vooraf bespreken we uitgebreid je wensen. Misschien heb je zelf nog leuke ideeën die je uit wil werken.

Zwangerschapsshoot
Als je belangstelling hebt om foto’s van je zwangerschap te laten maken, dan komt de periode van circa 30 weken tot 36 weken het beste uit. Dan is je buik op z’n mooist. Voordat de fotosessie plaatsvindt, hebben we contact met elkaar. We bespreken samen je wensen, ideeën en verwachtingen. De foto’s kunnen in mijn studio gemaakt worden of gewoon lekker in je eigen huis, in je eigen vertrouwde omgeving. We kunnen ook gezamenlijk op pad, naar het bos, de heide, of een stoere buitenlocatie. Heb je zelf ideeën? Laat het mij vooral weten. Ik hoor het graag! Ik kan met je meedenken om de outfit uit te zoeken waarin jij je het prettigst en op je mooist voelt. Dat komt goed!

We nemen uitgebreid de tijd voor het nemen van de foto’s. Een fotoshoot duurt één uur tot anderhalf uur en kost €150. Hiervoor ontvang je 20 digitale bestanden.

Newbornfotografie
Foto’s van je pasgeboren kindje maak je het beste in de eerste drie weken na de geboorte. Het is daarom verstandig om al tijdens je zwangerschap contact op te nemen, dan kan ik rekening houden met je uitgerekende datum. Is je kindje geboren? Dan is het fijn als je dit zo snel mogelijk laat weten; dan kunnen we direct een afspraak inplannen. Krijg je een geplande keizersnede of weet je dat je wordt ingeleid, dan kun je vooraf contact opnemen.

Foto’s van je kindje maak ik graag bij jou thuis, in je eigen vertrouwde omgeving. Als je partner en/of broertjes of zusjes bij zijn, betrek ik hen ook graag in de foto’s. Zorg ervoor dat het lekker warm is in huis, zodat je kindje zich prettig voelt. Als je kindje net een voeding, eenwarm badje en een schone luier heeft gehad zal je kindje zich extra ontspannen voelen.

Maar soms lopen de dingen anders dan je vooraf in je hoofd hebt. Hoe goed voorbereid dan ook. Geen zorgen, als je kindje wil drinken, of bijvoorbeeld alleen maar bij jou wil zijn, dan is dat ook goed. Ik kijk dan naar die momenten en leg die vast. Lukt dit niet, dan kom ik een andere keer terug.

Een newbornshoot van een uur tot anderhalf uur kost €150. Hiervoor ontvang je 20 digitale bestanden.

Geboortefotografie
Je komt het steeds vaker tegen op social media; geboortefotografie. Als er één bijzonder moment is in je eigen leven, dan is het de geboorte van je kindje. Hoe bijzonder is dat om dat vast te laten leggen? Voor jullie zelf om op terug te kunnen kijken en later, voor je kindje.

Ik leg alle emoties van dat moment vast, het opvangen van de weeën, het vasthouden van elkaars hand, foto’s van inspanning en vermoeidheid, maar ook de bevalling zelf. Het zijn vooral foto’s waarop emoties te zien zullen zijn.

Worden dit geen indiscrete foto’s? Nee hoor, ik fotografeer vanaf een discreet perspectief en ik zet de foto’s om naar zwart-wit, waardoor er nog meer aandacht is voor emoties en interactie. Het is ook de manier van fotograferen die ertoe doet. Ik fotografeer jou als vrouw die hard aan het werk is om een kind op de wereld te zetten. Ik maak een fotoserie van al die bijzondere momenten. En natuurlijk realiseer ik mij dat een geboorte een intiem moment is. Ik ben erbij, maar houd mij op de achtergrond. Ook gebruik ik enkel het aanwezige licht, en geen flitslicht.

Vooraf maken we eerst uitgebreid kennis met elkaar. Het is fijn om elkaar eerst een beetje te leren kennen, om te weten of het een klikt en of het contact prettig voelt. Dit kennismakingsgesprek is vrijblijvend, het geeft je de kans je vragen te stellen en je verwachtingen kenbaar te maken. Het is niet nodig om direct een beslissing te nemen. Dat kan later! Neem hiervoor gerust de tijd.

Ben je enthousiast en wil je meer weten? Neem gerust contact op voor het maken van een afspraak. Dan kan ik je nog vertellen over mijn manier van werken en je vragen beantwoorden.

Het tarief voor geboortefotografie is €1100.