Over Soooph

Ik ben Sophie. Sommigen noemen mij Soooph.

Ik ben moeder van drie dochters en woon met mijn man en kinderen in Rhenen. Ik fotografeer al sinds het moment dat ik de oude spiegelreflexcamera van mijn opa kreeg toen ik tien jaar oud was. In de loop van de jaren heb ik mij steeds verder ontwikkeld, door het volgen van verschillende cursussen en het opdoen van ervaring op meerdere fronten.

Samen met mijn man en kinderen reis ik graag de wereld over. Natuurlijk gaat mijn camera mee. Kleurrijke markten, maar ook het dagelijkse straatbeeld in exotische landen bieden volop inspiratie. Dichterbij huis haal ik mijn inspiratie uit het alledaagse. En dat is altijd handig als je drie dochters hebt.

Mijn ogen staan continu op scherp. Ik ben altijd op zoek naar mooie beelden of momenten. Van mensen, momenten van interactie. Van real-life, in alle eerlijkheid.

Verschillende foto’s zijn gepubliceerd in de kleurenbijlage van het Financieel Dagblad. Voor Silktravel ben ik op pad geweest naar Ibiza. Dichterbij huis waren foto’s te zien op de voorkant van de gemeentegids, op reclameborden van Heka Vuurwerk langs de weg of in het vakblad Zoom.

Ook fotografeer ik voor Stichting Still, een organisatie die kosteloos fotoreportages verzorgt aan ouders van stilgeboren kindjes. Tijdens deze fotoreportages leg ik de momenten vast waarop ik de immense liefde en trots zie bij de ouders voor hun kind. Het is fijn om iets voor deze ouders te kunnen betekenen en op deze manier dierbare herinneringen voor hen vast te kunnen leggen.